Odmah nakon pobjede nad Real Madridom u odlučujućoj utakmici kojom se Anadolu Efes plasirao na završni turnir Eurolige, jedan od glavnih protagonista Krunoslav Simon ekskluzivno se javio za HRT.

U petom susretu četvrtfinala doigravanja košarkaši Anadolu Efesa slavili su 88:83 protiv Real Madrida izborivši završni turnir u Kölnu s 3-2 u pobjedama. Momčad iz Istanbula imala je vodstvo od 2-0 i mogla je puno mirnije do završnog turnira, no konačnog pobjednika ipak je odlučio dramatičan peti susret. S Krunoslavom Simonom, strijelcem ključne trice u završnici dvoboja s Madriđanima, odmah po završetku utakmice razgovarao je Ivan Dorian Molnar.

– Što reći, infarktno, šokantno… Imali smo 2-0, imali smo dobivene dvije utakmice u Madridu, dopustili smo da oni dođu na 2-2 i zakomplicirali smo sve. Očekivali smo ovakvu sličnu utakmicu, ali vjerovali smo u sebe do samoga kraja. Ja sam rekao i prije utakmice da sam uvjeren da smo bolja ekipa od Reala i po meni  zasluženo idemo na Final Four, rekao je Simon neposredno nakon dvoboja.

Ne samo da ste imali 2-0, nego i u trećoj i četvrtoj utakmici golemu prednost u poenima, što se događalo u glavama, kako se to sve prosulo?

– Nije lako to sada sažeti u par rečenica. Sport je kompleksan i psihologija je jako bitan segment sporta. Mi smo tu izgubili utakmicu, 35 minuta smo u obje utakmice imali kontrolu nad svime što se dešavalo na terenu, ali u sportu je to tako… Na kraju kad je bilo najbitnije, mi smo popustili, u svojim glavama smo završili te utakmice, i kad igraš na tom nivou protiv takvih ekipa, onda oni to kažnjavaju. Sve smo sami zakomplicirali, ali Iščupali smo se i to je najbitnije.

Ključan trenutak odlučujuće utakmice bio je 39 sekundi prije kraja, trica Simona s istekom napada.

– Možda je to i moj najdraži šut do sada u karijeri. Još sam pod dojmom i emocijama, ali ovo je sigurno jedna stvar koju ću pamtiti. No, ovo je tek prvi korak, naš cilj je da osvojimo Euroligu, tako da ne treba upadati u euforiju, treba ići dalje i razmišljati o Final Fouru.

Završni turnir je u Kölnu, a 28. svibnja protivnik Anadolu Efesu u polufinalu je CSKA. Bit će to repriza finala iz 2019. u kojemu je Anadolu Efes poražen, a Simon je imao ‘double-double’ učinak.

– Bit će zanimljivo, sve četiri ekipe koje se nađu tamo imat će isti cilj. Pokazalo se tokom cijele sezone da su svi izjednačeni u Euroligi tako da je još rano bilo što najavljivati. Bit će to moj drugi Final Four, ovaj prvi je bio odlično iskustvo, ali falio je taj zadnji korak da ga osvojimo. Izgubili smo od CSKA u finalu, imat ćemo sada šansu za revanš i dat ćemo sve od sebe da pehar ode u Istanbul.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!