Direktor i suvlasnik tvornice građevinskog materijala Vanoncini, iz okoline Bergama, Danilo Dada odlučio je nagraditi svoje radnike koji čitaju knjige.

On je osnovao čitateljski klub radnika-zidara, a one koji pročitaju knjigu i predstave je članovima kluba nagrađuje sa bonom od 100 eura, prenose Nezavisne.

Nagrada se udvostručuje sa sljedećom pročitanom knjigom.

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam strastveni čitatelj od malena i da je na ovaj način želio doprinijeti kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

“Funkcionira, i sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresirano. Bon od 100 eura je simboličan poticaj, dijelom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i potakne da kupe i drugu knjigu”, kaže direktor Dada.

Vijest se viralno proširila svim društvenim mrežama a o čitateljskom klubu zidara pišu i drugi talijanski mediji, koji primjer uspoređuju sa nekadašnjim vlasnikom čuvene tvornice za proizvodnju pisaćih mašina “Oliveti”, Adrianom.

On je, naime sanjao o tvornici koja će biti prema mjeri čovjeka, koja će se baviti ne samo proizvodnjom već i općim blagostanjem i kulturom zajednice.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!