Bivši vratar njemačke reprezentacije Jens Lehmann isključen je u srijedu iz Upravnog odbora prvoligaša Herthe nakon što je objavljena jedna od njegovih poruka s rasističkim sadržajem.

-Je li Dennis ovdje da popuni kvotu crnaca, pitao je Lehmann o prisutnosti bivšeg njemačkog reprezentativca Dennisa Aogoa koji je kao savjetnik komentirao utakmice Lige prvaka između Manchester Cityja i PSG-a u utorak navečer na Skyu.  Uz poruku je objavio smajlića.

No, Lehmann je očito pogriješio jer je poruku primio Aogo i objavio je na Instagramu.

Lehmann kaže da se odmah ispričao Aogu, a za dnevnik “Bild” priznao je da je njegova poruka “nespretno sročena”, ali da je trebala biti “pozitivna”.

-Ja sam odgovoran za to što je ova poruka izašla iz mog telefona, to je bila privatna poruka, pokušao je objasniti, ne otkrivajući ime primatelja.

Lehmann je bio u Upravnom odboru Herthe iz Berlina kao predstavnik i savjetnik glavnog dioničara Larsa Windhorsta, šefa Tennor Holdinga.

-Otkazali smo savjetodavni ugovor s Jensom Lehmannom, koji okončava njegovu aktivnost u Upravnom odboru Herthe Berlin, rekao je u srijedu glasnogovornik Tennor Holdinga.

-Incident nije u skladu s načelima tvrtke, dodao je glasnogovornik.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!