Rukometaši Izviđača CO su pobjedom u Gornjem Vakufu – Uskoplju protiv domaće Sloge napravili još jedan korak prema osvajanju titule prvaka.

Kako je Premier liga ujednačenija nego ikad prije sve su utakmice odlučujuće, pa u Izviđaču prioritet uvijek ima slijedeća utakmica.

I stručni stožer i igrači su znali da je Sloga dobra momčad i nezgodan protivnik za svakoga, pa su u utakmicu ušli maksimalno motivirani.

„Da budem iskren nismo se nadali da ćemo, ipak lako dobiti ovu utakmicu. Odlično smo krenuli, a dobili smo ih obranom. Igrali su dug napad i sve što su „opalili“ iznad obrane „skidao“ je naš vratar Mandić, a u napadu nije bilo milosti jer su naši rukometaši doslovno rešetali domaćeg vratara. Desetak igrača se upisalo u strijelce što govori da je „ulazilo“ sa svih strana,“ rekao nam je kapetan skauta Domagoj Alilović.

Ova pobjeda je osim dva boa bitna i da vrati samopouzdanje nakon neodlučnog susreta protiv Konjuha u Ljubuškom u kolu ranije. Što se desilo na toj utakmici?

„Ne znam što bi točno rekao, možda loš dan ili ono „lako ćemo“. Moram priznati da je bilo i umora nakon pobjede protiv Borca u Banja Luci. Uglavnom nastojimo zaboraviti i gledati unaprijed“.

Prvo što će se „ugledati“ je Borac, ovaj put u prvenstvenoj utakmici nakon dvije u Kupu. Tu su utakmicu ljubitelji rukometa označili kao presudnu koja može odlučiti prvaka. Kako još jednom pobijediti Borca?

„Recept imamo, trebamo igrati kao u Banja Luci agresivno od prve minute. Mlađi smo i brži i naše su prilike kontre, polukontre i brza tranzicija i rezultat neće izostati. Ako želimo biti prvi ovu utakmicu moramo dobiti, ali i tri ostale kako bi bili sigurni. Vjerujem da ova momčad Izviđača to može,“ zaklučio je Alilović.

Utakmica Izviđač – Borac igra se u nedjelju, 9.svibnja u „tv-terminu“ od 16,30 sati.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!