“U po ure na svetog Duju – unplugged Gibonni“ naziv je koncerta kojeg je u čast splitskog nebeskog zaštitnika i Dana grada Splita prekjučer na Prvoj marjanskoj vidilici snimio Zlatan Stipišić Gibonni.

Splićani i gledatelji diljem Hrvatske u njemu će moći uživati u petak, na sam blagdan svetog Dujma, na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije, s početkom u 20.40 sati.

– Koncert se za dan našeg sveca mora održati, ispoštovali smo sve važeće mjere i pronašli solomonsko rješenje. Grad je cijelo vrijeme bio iza nas i držao nam leđa, a mi gledali u našu marjansku šumu – komentirao je nakon snimanja Gibonni, pozivajući Splićane, ali i sve gledatelje HRT-a, da iz mira svoga doma uživaju u koncertu.

image


– Ovo je poklon svim Splićankama i Splićanima te svima onima koji s osobitom naklonošću štuju našeg sveca. Iako smo i ove godine, nažalost, zbog okolnosti, uskraćeni za veliku tradicionalnu feštu, ponovno smo pronašli način kako da dobra glazba vrhunskih splitskih izvođača pronađe put do srca naših sugrađana i šire publike – – dodao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Po uzoru na prošlogodišnji uspješni Grašin koncert na Peristilu, naime, Grad Split je zajedno s Turističkom zajednicom i partnerima, u suradnji s Dalmacija koncertom, organizirao jedinstveni koncert Zlatana Stipišića Gibonnija i orkestra, u kojemu će se, na Svetog Duju, moći uživati na HTV-u.

Izvor: Slobodna Dalmacija

error: Content is protected !!