Ljudi su počeli prakticirati jedan novi, bizarni trend za koji liječnici upozoravaju da ga nipošto ne isprobavate jer može biti zaista opasan. Naime, u nedostatku izlazaka i provoda, mladi su otkrili novi opijat koji im, kako kažu, pomaže da se opuste – sirovo i pokvareno meso.

Ostave komad sirovog mesa nekoliko tjedana ili mjeseci u staklenci, a konzumiraju ga jednom kada se pojavi plijesan i sluz te kada se boja promjeni u sivo-smeđu. Tvrde da od toga budu jako ‘high’ i da je bolje od drugih opijata.

The Sun je razgovarao s liječnicom Sarah Jarvis koja je rekla da je trend opasan jer se mogu javiti opasne crijevne viroze, povraćanje, proljev i dehidracija.

Osim toga možete se zaraziti Salmonelom, Listeria ili E.coli bakterijama – svima onima koje se uništavaju termičkom obradom mesa. Što god ona govorila, mladi po Twitteru pišu da im uopće nije bilo loše te da je sirovo meso najbolji lijek za depresiju.

“U staklenkama držim pileće meso, ostavim nekoliko tjedana u hladnjaku, a zatim pojedem. Budem high istog trenutka”, napisala je jedna osoba.

Još uvijek nije poznato što u sirovom mesu uzrokuje high osjećaj, ali pretpostavlja se da je stvar u nekoj od bakterija, piše Večernji list.

Izvor:vecernji list

error: Content is protected !!