Trener nogometaša Chelseaja Thomas Tuchel nakon 2-0 pobjede protiv madridskog Reala u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka kojom je njegova momčad izborila nastup u finalu protiv Manchester Cityja izjavio je kako je ponosan na svoju momčad zbog prikazane igre.

– Kada odigrate jedno tako uvjerljivo poluvrijeme s toliko hrabrosti, a onda promašite tolike prilike za rješenje utakmice, tada uistinu morate ostati fokusirani i misliti pozitivno. Jako sam ponosan na momčad, zaslužili smo pobjedu, kreirali smo veliki broj prilika, a istodobno nismo primili pogodak. Jako je bitno bilo dobro se braniti. Veselim se finalu i mislim kako su nam šanse jednake onima Manchester Cityja, rekao je Tuchel.

Chelsea će 29. svibnja u Istanbulu po treći put zaigrati u finalu Lige prvaka, 2008. godine je izgubio od Msnchester Uniteda nakon izvođenja 11-eraca, a 2012. je slavio protiv Bayerna također nakon izvođenja 11-eraca.

Potpuno drugačijeg raspoloženja od Tuchela bio je trener Reala Zinedine Zidane, koji je s “kraljevskim klubom” tri puta uspijevao osvajati Ligu prvaka, no ovaj je put zaustavljen pred finalom.

– Naravno da nismo sretni nakon poraza u polufinalu. Teško je to prihvatiti, ali moram priznati kako je Chelsea zasluženo pobijedio. Odigrali su odličnu utakmicu, a nama preostaje fokusirati se na domaće prvenstvo, kazao je Zidane.

Strijelac drugog pogotka za Chelsea u 85. minuti koji je potvrdio prolazak “plavih” u finale Mason Mount bio je oduševljen.

– Teško mi je naši prave riječi. Presretni smo, odigrali smo sjajnu utakmicu i to protiv velikog protivnika kakav je Real. Činjenica da sam postigao pogodak je nešto posebno, ali ipak je najvažnije da smo prošli dalje. No, još ništa nismo osvojili, imamo pred sobom još jednu utakmicu u kojoj jasno želimo pobijediti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!