Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Unsko-sanske županije realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Award“, usmjerenu protiv nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, priopćeno je danas iz SIPA-e.

Kako je priopćeno, u akciji је slobode lišena јedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

”Postupajući po naredbi Županijskog suda u Bihaću, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese osoba, vozila, stambenih i pomoćnih objekata na tri lokacije u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bužimu, i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain i marihuana, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku”, priopćeno je.

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode biće predata u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije.

Izvor:N1

error: Content is protected !!