Umut Nayir proigrao je u proljetnom dijelu sezone u dresu Hajduka te se njegova posudba iz redova Bešiktaša pokazala kao pun pogodak. 

Turski napadač je došao u redove Bijelih početkom listopada te je postigao jedan gol, dok je u proljetnom dijelu u pet navrata pospremao loptu u protivničke mreže. Njegov matični klub, Bešiktaš, primijetio je Umutove dobre igre u HNL-u. Turski mediji su u nekoliko navrata pisali kako je Uprava Bešiktaša pogriješila što je gurnula 27-godišnjeg Umuta u drugi plan te pustila napadača na posudbu. Sad se najavljuje kako će Umut na ljeto put Istanbula. Umut se nije nešto naigrao u dresu Bešiktaša. U dva navrata je hvatao formu na posudbama u Bursasporu te sada u Hajduku. Između dvije posudbe, odigrao je 30 službenih utakmica za Bešiktaš i postigao 6 golova uz jednu asistenciju.  

Bešiktaš je trenutno vodeća momčad turske lige s 81 bodom, dok Fenerbahče ima pet bodova manje na drugoj poziciji. Bešiktaš ima namjeru sljedeće sezone nastupati u Ligi prvaka, a svakako će im trebati raspoloženi napadači za elitno natjecanje i dugačku sezonu. Glavni cilj im je produženje ugovora s napadačem Vincentom Aboubakarom, a kako navode turski mediji uz njega žele vratiti i Umuta Nayira s posudbe. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!