Sportske igre mladih u punom su jeku, otvorena su brojna „borilišta“, od malog nogometa preko odbojke do ulične košarke, a na njima se ogledaju i mladi šahisti te je tako danas u Ljubuškom održano natjecanje u šahu za regiju Hercegovine.

U Ljubuški su tako stigli mladi šahisti iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega, Čitluka…

Njih dvadeset se nadmetalo za šahovskim pločama u gradskom parku, a nakon pet kola intenzivne borbe proglašeni su pobjednici u dvije kategorije, „2006. god i mlađi“, te „2010. god i mlađi“.

Najbolji u kategoriji “2006. godište i mlađi” bio je Borna Pehar, igrač Šahovskog kluba Brotnjo.

Borna je nanizao četiri pobjede, te je u zadnjem kolu remizirao, što je bilo dovoljno za uvjerljivo prvo mjesto, imao je čitav bod više od najbližeg pratitelja Filipa Pehara.  

Najbolja šahistica u kategoriji “2006. god. i mlađi” bila je Bornina klupska kolegica Ana Ostojić. Imala je ukupno tri i pol boda iz pet mečeva.

Dobri rezultati mladih Brotnjaka pokazuju kako Šahovski klub Brotnjo trenutno ima najjače mlade šahiste u Hercegovini.

U kategoriji “2010. god i mlađi” najbolji šahist bio je Matej Čerkez sa tri i pol boda, dok je najbolja šahistica u ovoj kategoriji bila Mihaela Buntić iz Ljubuškog.

Borna, Ana, Matej i Mihaela su stekli pravo nastupa na državnoj završnici igara koja će se održati u Sarajevu, a najbolji iz Sarajeva idu u Split na Veliko međunarodno finale.

Za dobar nastup u Ljubuškom dobili su i slatke poklon pakete od strane organizatora Šahovskog kluba Kula Ljubuški.

Od Čapljinaca treba pohvaliti mladu Ružu Rajič, koja je također odigrala vrlo dobar turnir, a u gornjem dijelu tablice bili su još Karlo Maslać, Mateo Jelčić, Marino Dragičević i Toma Brajković.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!