Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je najbolju utakmicu u NBA karijeri, a njegov Utah Jazz svladao je noćas na domaćem terenu Denver Nuggetse sa 127-120. Bogdanović je ubacio čak 48 koševa (šut 16-23, trice 8-11), a tome je pridodao 8 skokova i 2 asistencije.

U posljednju četvrtinu Denver je ušao s minimalnim vodstvom (99-98), ali tada se iskazao Bogdanović, koji je u zadnjoj dionici upisao 11 koševa, pogodivši tri trice i dva slobodna bacanja za pobjedu Utaha. Uz odličnog Bogdanovića, dobre partije su pružili Jordan Clarkson sa 21 poenom i centar Rudy Gobert sa 14 koševa i 9 skokova.

Utah i dalje igra bez ozlijeđenih članova prve petorke Mike Conleyja i Donovana Mitchella.

Kod Denvera najbolji je bio srpski centar Nikola Jokić sa 24 koša, 9 skokova i 13 dodavanja, dok je Michael Porter Jr. upisao 31 poen.

Sacramento Kingsi su kod kuće izgubili od San Antonia sa 104-113, a Luka Šamanić nije igrao za Spurse, koje su do pobjede predvodili DeMar DeRozan sa 25 i Dejounte Murray sa 22 koša.

Phoenix Sunsi su na svom parketu uvjerljivo dobili New York Knickse sa 128-105, ali utakmicu su prelomili tek u zadnjoj četvrtini u koju su ušli sa samo dva koša viška.

Hrvatski košarkaš u redovima Sunsa Dario Šarić odigrao je pet i pol minuta, i ostao bez učinka, sa jednim promašenim šutem za tricu.

U redovima pobjedničke ekipe najbolji je bio centar Deandre Ayton sa 26 koševa i 15 skokova.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!