Marin Čilić jedini je hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji na ATP turniru serije Masters 1000 koji se sljedeći tjedan igra u Rimu.

Na otvaranju turnira Čilić će igrati protiv Kazahstanca Aleksandra Bublika. Boljega iz tog ogleda u drugom kolu čeka Grk Stefanos Tsitsipas koji je kao peti nositelj slobodan u prvom kolu.

Čilić je trenutačno 41. na ATP ljestvici, a protiv kazahstanskog tenisača, 44. igrača svijeta dosad je igrao jednom. Susreli su se upravo u Rimu, prošle godine, a hrvatski tenisač dobio je taj meč u tri seta (6:7, 6:2, 6:4).

Marin Čilić će se u Rimu okušati i u parovima, s brazilskim partnerom Marcelom Melom, no pred njima je težak zadatak jer u prvom kolu igraju protiv osmih nositelja Nijemca Kevina Krawietza i Rumunja Horije Tecaua.

Najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić postavljeni su za druge nositelje, a u prvom kolu igraju protiv Čilićevog protivnika iz singla Bublika i Čileanca Cristiana Garina. Mektića i Pavića danas čeka polufinalni ogled na Masters 1000 u Madridu protiv belgijskog para Sandera Gillea i Jorana Vliegena.

Treći nositelji u Rimu su Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek koje u prvom kolu čeka ogled protiv australsko-njemačke kombinacije Alex de Minaur/Jan-Lennard Struff, dok Franko Škugor igra u paru s Poljakom Lukaszem Kubotom, a prvi protivnici su im Rusi Karen Hačanov i Andrej Rubljov.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!