U nedjeljnom derbiju na Rujevici protiv Rijeke nogometaši Dinama mogli bi osigurati naslov prvaka.

Nakon što je Osijek izgubio kod Gorice, Modri su zadržali prednost pred Osječanima od sedam bodova i slavljem na Rujevici mogli bi tri kola prije kraja i matematički obraniti naslov prvaka.

– Slijedi nam iznimno bitna utakmica jer ta tri boda dovela bi nas ‘pred vrata raja’. Pred nama je zadatak potvrditi naslov prvaka i zašto to ne učiniti što ranije. Slična je situacija bila i prije nekoliko dana uoči utakmice protiv Hajduka, imamo meč-loptu i trebamo je što prije iskoristiti. Rijeka nosi miris derbija i samim time ćemo lakše iz naših igrača izvući maksimum nego u nekim drugim nadolazećim utakmicama’, rekao je za službenu stranicu Dinama trener Damir Krznar.

– Rijeka je već tradicionalno neugodan suparnik Dinamu, i u Zagrebu, a pogotovo na Ruejvici. Svjesni smo kvalitete suparnika, Rijeka je apsolutno jedan od naših najvećih klubova. U zadnjih pet, šest godina imaju doista sjajne rezultate, jedini su suparnik koji je u tom razdoblju stalno puhao za vrat Dinamu i uz nas jedini koji su u tom intervalu osvojili naslov prvaka. Dakle, momčad su za respekt, neće nam biti lako, čeka nas pravi derbi. Ali, mi očekujemo da što prije završimo posao, postavit ćemo se kao vodeća momčad prvenstva, dodao je Krznar.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!