Bjeloruskinja Arina Sabalenka (WTA – 7.) pobjednica je WTA turnira na zemljanoj podlozi u Madridu, gdje je u subotnjem finalu nadigrala najbolju tenisačicu svijeta Australku Ashleigh Barty sa 6-0, 3-6, 6-4.

Bilo je to treće ovogodišnje finale za Sabalenku i njen drugi naslov nakon trijumfa u Abu Dhabiju, a uzvratila je Australki za poraz u finalu turnira u Stuttgartu održanog prije dva tjedna.

Bjeloruskinja je projurila prvim setom, Barty se vratila u drugom, da bi Sabalenka ponovno sjajno odigrala završnicu odlučujućeg seta te od vodstva Barty 4-3, 15-30 nanizala 11 poena do kraja meča i tako osvojila svoj 10. trofej na WTA turnirima u karijeri, prekinuvši niz Barty od 16 uzastopnih pobjeda na crvenoj zemlji.

Za Australku je ovo bilo četvrto finale u 2021. u kojem je doživjela prvi poraz. Ujedno je Sabalenka u trećem pokušaju došla do prve pobjede nad Barty u ovoj sezoni. Osim u spomenutom finalu turnira u Stuttgartu, Australka ju je nadigrala i u četvrtfinalu turnira u Miamiju.

Madridski naslov donio je Sabalenki 1000 bodova i novčanu nagradu od 315.160 eura, dok je Barty ostala na 650 bodova i 188.280 eura namijenjenih finalistici.

Arina Sabalenka (Bje/5) – Ashleigh Barty (Aus/1) 6-0, 3-6, 6-4

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!