U prvoj utakmici 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart je svladao Augsburg sa 2-1 (1-0), a nakon dvoboja hrvatski branič Borna Sosa komentirao je mogućnost da igra za njemačku nogometnu reprezentaciju u budućnosti.

Sosa odigrao je čitav susret za Stuttgart koji je sada deveti na ljestvici sa 42 boda, jednim više od 10. Freiburg, dok je Augsburg 13. sa 33 boda. Na vrhu je Bayern sa 71 bodom, sedam više od drugog RB Leipziga.


Jedan od najvećih hrvatskih mladih talenata konkurira za popis za EURO njemačkog izbornika Joachima Löwa, bila je to danas prva vijest dana u hrvatskom sportu, a medijske napise potvrdio je i sam igrač nakon ove utakmice. Razgovarao je s direktorom njemačke nogometne reprezentacije.

– Imao sam kontakt s Oliverom Bierhoffom, i razgovarali smo o mojoj budućnosti, ali nismo pričali samo o Euru koji sada dolazi, već i tome kako će to izgledati ako ću igrati za Njemačku. Da, postoji mogućnost da ću igrati za njemačku reprezentaciju, rekao je Sosa nakon dvoboja.

Sosa nikad nije nastupio za hrvatsku A vrstu, iako je od priprema za SP u Rusiji bio na širem popisu.

– Borna Sosa je na našem radaru, redovito pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem popisu kandidata za A reprezentaciju, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, reagiravši na posljednje medijske napise o budućnosti mladog reprezentativca.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!