Veliki gradski derbi u sklopu 29. kola Premijer lige pod Bijelim Brijegom donio je utakmicu između Zrinjskog i Veleža.

Timovi su na kraju podijelili bodove nakon rezultata 1:1 a konačnim ishodom zadovoljniji mogu biti igrači Veleža koji su održali 3 boda prednosti nad Plemićima. 
Derbi je već u prvom poluvremenu opravdao očekivanja i donio odličan nogomet. Zrinjski je bio taj koji je diktirao tempo u tom dijelu igre. Iako je vodio igru domaći tim zaprijetio je tek u 18. minuti kada je Mašić povukao loptu i šutirao pored gola Bogdanovića. Mladi Bugojanac imao je barem dvije bolje opcije od šuta no prilika je otišla u nepovrat. Dvije minute kasnije prijeti Velež no Georgijević šutira malo kraj gola Varvodića. U 27.minuti Ćosić prijeti no daleko od gola završava njegov put. U 33. minuti velika šansa za Zrinjski. Trebotić je izveo prekid a lopta je na kraju plesala po gol liniji no nitko nije natrčao na nju. U 36. i 37. minuti prijete Bilbija i Mašić no ne mijenja se rezultat. U 42. minuti kazna za promašaje stiže bolno i u najlošiji tren. Bekić gubi loptu a Brandao poslužuje Vehabovića koji se oslobađa Magdića i zabija za 1:0 za goste a prednošću Veleža otišlo se i na veliki odmor. 

U nastavku je bilo jasno da Zrinjski mora krenuti na sve ili ništa. Do 55. minute igra se bez uzbuđenja a čini se da je situacija u tim trenutcima odgovarala Veležu. No tada nakon kornera za goste sijeva sjajna kontra Zrinjskog a Tičinović sjajno poslužuje Bilbiju koji vraća stvari na početak i zabija pored nemoćnog Bogdanovića. U 62. minuti umalo potpuni preokret. Bilbija fantastično šutira no njegov udarac pogađa nekog u obrani Veleža i lopta ide tik kraj gola gostiju. Krasno Bilbija prijeti i u 68. minuti a njegov sjajan udarac glavom ide malo iznad gola Veleža. U tim momentima Zrinjski je opet bio mnogo dominantniji i opasniji na krilima razigranog Nemanje Biblije. Nakon dugo vremena u igri je i Miljan Škrbić koji u 76. minuti šutira snažno no samo u Bogdanovića. U 80. minuti slobodan udarac za Zrinjski dobro izvodi Juranović, ali Bogdanović je opet na mjestu. Od tog trenutka uzbuđenja sve do 91. minute kada Tičinović s 5 metara iz sjajne pozicije pogađa stativu, skoro nije ni bilo.

Zrinjski opet nije pobijedio a nakon trijumfa Širokog na Grbavici mostarski tim kliznuo je na 5. mjesto s dva boda zaostatka za Širokim i tri za Veležom. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!