Michael Jordan i dalje uživa veliku popularnost što je dokazala aukcija kuće Heritage Auctions na kojoj je njegov dres iz studentskih dana kojeg je nosio na naslovnici Sporting News-a u ožujku 1983. godine prodan za 1,38 milijuna dolara, odnosno 1.134.531 eura.

Ovo je najveći iznos za koji je prodan bilo koji dio odjeće iz natjecateljske karijere Air Jordana.

Radi se o dresu Sveučilišta Sjeverne Karoline, svijetloplave boje s bijelim obrubom s brojem 23 i natpisom Jordan iz 1983. godine kada je Jordan osvojio naslov najboljeg igrača u sjevernoameričkom sveučilišnom prvenstvu NCAA.

Časopis Sporting News ga je proglasio NCAA igračem godine, a Jordan je nosio majicu na naslovnici časopisa u ožujku 1983. godine.

Dres je prvi put prodan na aukciji 1999. godine za 63.500 dolara.

Ovaj nevjerojatni iznos od 1,38 milijuna dolara dres je prikupio u sklopu aukcije Heritage Spring Sports Catalogue na kojoj su još prodavani i tenesice Nike Dream Team Scotta Pippena, kaciga Michigan Wolverines, šahovski stol iz 1972. godine koji su Bobby Fischer i Boris Spaski koristili u poznatom šahovskom meču u jeku hladnog rata između SAD-a i Rusije.

Međutim ovaj Jordanov dres nije najskuplji dres prodan na aukciji. Ovaj status još uvijek ima dres Babe Ruth, legendarnog igrača New York Yankeesa, koji ga je prodao 2019. za 5,64 milijuna dolara.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!