Deja vu – vjerojatno je to promislila RTL-ova reporterka Kristina Čirjak, koja je opet dobila nagradu “Svjetionik” za dostojno izvještavanje o siromaštvu u kategoriji TV priloga, koju dodjeljuje Hrvatska mreža protiv siromaštva.

Čirjak, koja se svojim pričama često dotiče nezavidnog života sirotinje, nagradu je dobila za prilog o tročlanoj obitelji Švelić iz okolice Sesveta, koja je za Novu godinu poželjela – krevet.

Priča o teško bolesnom ocu Josipu, 41-godišnjem sinu Goranu koji ima Downov sindrom te njegovoj pomajci Anđelki izazvala je mnogobrojne reakcije pa im je vrlo brzo stigla pomoć iz cijele Hrvatske.

– Svaku nagradu je teško dobiti, a još teže obraniti. Nisam mogla vjerovati da sam ponovno dobila “Svjetionik”. Kad sam to doznala, bila sam u vožnji i na kružnom toku od šoka umalo izazvala kaos.

Iskreno, nisam je očekivala, ali moju je nagradu očekivao kolega Goran Latković koji je cijelo vrijeme bio uvjeren da mi stiže novi “Svjetionik”.

Presretna sam zbog toga, posebno zato što pobjednika biraju osobe koje o siromaštvu znaju jako puno, kaže Kristina koja je nagradu “Svjetionik“ dobila već i 2018. godine.

Reporterka ističe da su pandemija i potres kumovali činjenici da su siromašni, sa svojim mnogobrojnim brigama dobili bolji tretman i veći prostor u udarnim terminima.

– Napokon smo otvorili oči pred tim velikim problemom. Tek sada vidimo koliko je Hrvatska siromašna i da nisu siromašni samo beskućnici, nego i oni koji svakodnevno rade i primaju plaću.

Sretna sam ako moja priča barem jednu osobu motivira da nekom pomogne, ponosno ističe Kristina, a na uspjeh ponosan je cijeli tim RTL Direkta, baš kao i cijeli Informativni odjel RTL-a, kojemu je ovo još jedno medijsko priznanje.

PIŠE ANITA MATIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!