Poznata po svojim prirodnim, ljekovitim svojstvima, aloe vera je sastojak koji se već stoljećima koristi u njezi kože. A sada je, zahvaljujući društvenim mrežama, postala hit sastojak za njegu kose i vlasišta. Velik broj beauty entuzijasta, uključujući i influencera za kosu @jonathankmonroe, u posljednje vrijeme su podijelili brojne videozapise o tome kako napraviti kućnu DIY masku za kosu koristeći gel i mesnate dijelove izravno iz biljke aloe vere. Naime, ona potiče rast kose, sprječava svrbež vlasišta, smanjuje perut i njeguje kosu. Hashtag #aloevera je prikupio impresivnih 644 milijuna pregleda.

Jonathan započinje video rezanjem lista aloe vere na tri dijela, prije nego što uzme srednji dio i ostruže gel u posudu. Zamuti ga kao što biste zamutili jaja za omlet, a zatim ga nanosi na kosu i vlasište. Aloe vera sadrži enzime koji popravljaju mrtve stanice kože na tjemenu što pomaže u poticanju rasta kose, a djeluje i kao sjajni regenerator – ostavljajući kosu glatkom i sjajnom.

Zanimljivo je to da koristi četku za kosu za nanošenje gela aloe vere od korijena do vrha, umjesto da ga masira rukama. Tako se gel može upiti u vlasište i stvarno prodrijeti u kosu. Monroe preporučuje da ostavite gel aloe vere da djeluje otprilike sat vremena prije ispiranja i pranja kose. Rezultat je Monroina sjajna i zdrava kosa. Aloe veru možete koristiti i u kombinaciji s rižinom vodom kako biste pospješili rast kose.

KOJI SU BENEFITI ALOE VERE U NJEZI KOSE?

Ovaj hack za kosu definitivno nije prolazni trend. Naime, mnogi brendovi također iskorištavaju blagodati aloe vere u njezi kose. Tako kreiraju razne šampone, regeneratore, maske za kosu i tretmane s velikim udjelom ovog sastojka. Aloe Vera je zaista super sastojak za postizanje zdrave kose. S često više od 95% udjela vode, aloe vera izvrstan je prirodni humektant koji kosu čini sjajnom, mekom i podatnom. Također pomaže u zaštiti i jačanju kose ostavljajući ju bogatom antioksidansima poput beta-karotena i vitamina C i E, koji s vremenom njeguju i jačaju vašu kosu.

Izvor:journal.hr

error: Content is protected !!