Tapioka kaša s dodatkom kokosa i jagoda dobra je ideja za doručak, pogotovo ako vam ujutro paše nešto jednostavno i lagano! Tapioka kaša priprema se relativno brzo, a dobro rashlađena može poslužiti i kao ukusan, zdraviji desert, poručuje Slatki svijet koji donosi recept.

Sastojci

Tapioka kaša s kokosom

  • 50 g TIPIAK tapioka perlica
  • 50 g kokos mrvica
  • 700 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 žlice javorovog sirupa

Ostalo

  • 400 g svježih jagoda
  • 2 žlice javorovog sirupa

Priprema

TIPIAK tapioka perlice i kokos mrvice stavite u manji lonac, dodajte mlijeko i ostavite sve da odstoji sat vremena kako bi omekšalo. Mahunu vanilije razrežite po sredini te sastružite sjemenke i ubacite i u lonac s mlijekom. Tapioka perlice i kokos kuhajte na laganoj vatri otprilike 10 minuta dok ne dobijete gustu i ljepljivu kašu, poput pudinga. Kašu od tapioke malo rashladite te zasladite javorovim sirupom.

Jagode operite, očistite i pomiješajte s javorovim sirupom. U čaše ravnomjerno rasporedite jagode, a preko njih malo rashlađen tapioka puding. Tapioka kašu ostavite da se ohladi do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim ju spremite u hladnjak na nekoliko sati jer je ukusnija kad je hladna.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!