Russell Westbrook sinoć je ušao u povijest NBA lige.

Košarkaši Washingtona sinoć su u gostima nakon produžetka pobijedili Indianu 133:132. Junak večeri bio je Russell Westbrook koji je upisao 181. “triple-double” učinak čime se izjednačio na vrhu ljestvice najboljih s legendarnim Oscarom Robertsonom.

Westbrook je sekundu prije kraja susreta pogodio oba slobodna bacanja, potom blokirao šut Carisa LeVerta, a susret je završio s 33 koša, 19 skokova i 15 asistencija.

– Uvijek kad izađem na parket pokušavam dati sve od sebe. Jednoga dana kad završim karijeru, nitko neće moći reći da nisam igrao na najvećoj razini, rekao je Westbrook nakon utakmice.

– Volim taj njegov duh i njegovu odlučnost. Zaista nam je pomogao da postanemo bolja ekipa, rekao je trener Wizardsa Scott Brooks pohvalivši 32-godišnjeg Westbrooka.

U sjeni Westbrookova rekorda ostao je sjajni Bradley Beal koji je u slavlje Washingtona ugradio čak 50 poena.

Na utakmici je ostvaren još jedan “triple-double” i to u režiji Domantasa Sabonisa koji je za poražene Pacerse zabio  30 koševa, uz 13 skokova i 13 asistencija, dok su Carisu LeVertu dvije asistencije nedostajale za “triple-double” učinak. Susret je završio s 35 koševa, 14 skokova i osam asistencija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!