Dok iz Indije nikako da stignu bolje vijesti, stanje u Europi sve je bolje. Zbog smanjenja broja novozaraženih i sve veće procijepljenosti, sve više zemalja ukida stroge mjere, što svi dočekuju s oduševljenjem.

Slovačka, koja je početkom godine imala velikih problema s distribucijom dogovorenih europskih cjepiva, ne odustaje, baš kao ni susjedna Mađarska, od cijepljenja ruskim cjepivom Sputnjik. Cilj joj je što brže cijepiti sve stanovnike.

– Upravo smo dobili mađarske rezultate testiranja cjepiva Sputnjik, i oni su dobri, što znači da krećemo u izravne pregovore s Moskvom o isporuci njihova cjepiva, rekao je slovački ministar zdravstva Vladimir Legvarsky. 

I u Španjolskoj se provodi masovno cijepljenje, rezultati su izvrsni, a jednako tako opada i broj zaraženih. Ukinute su zabrane kretanja, otvoreni su ugostiteljski objekti, a brojni Španjolci jednostavno ne mogu vjerovati da se život vraća prema normali. 

Njemačka počinje novi tjedan s novim ublaženim mjerama. Sloboda kretanja, uživanje u lijepom vremenu i spoznaja da cijepljenje ide prema planu, ostavlja dobar dojam na gotovo svakog stanovnika.

Iz Indije stižu i dalje katastrofalne vijesti. Nastavlja se negativan niz, bolnički je sustav pred raspadom, a najavljeno masovno cijepljenje zapinje na svakom koraku. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!