Proteklog vikenda (07.05.-10.05.2021.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 16 prijava; na području Mostara 8, na području Čapljine 7 i na području Prozor-Rame 1.  

-07.05.2021. godine u PU Čapljina je prijavio L.I. (1967) iz Gabela Polja da je dana 06.05.2021. godine, dok je u njegovoj kući trajao sastanak MZ Gabela Polje, pred kuću došao T.Z. (1964) iz Gabele s bombom u ruci, a koji je prisutnima prvo prijetio verbalno, a zatim i bombom. Kako navodi prijavitelj, na sastanku je u tom trenutku bilo oko 15 ljudi. Isti su savladali T.Z. i oduzeli mu bombu koju je prijavitelj predao u prostorije PS Čapljina. Počinitelj je lišen slobode, te je nad istim urađena kriminalistička obrada – navodi se u jutrošnjoj informaciji MUP-a HNŽ. 

Kako doznaje Pogled.ba, za vrijeme događaja na sastanku su bili gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a Donko Jović. 

-Osoba koja je prijetila bombom je brzo svladana i na svu sreću nije bilo težih posljedica – rekli su za Pogled.ba iz MUP-a HNŽ-a. Razlog za prijetnje bombom još uvijek nije poznat. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!