Kakva utakmica, kakva drama, kakav Hitchcockov triler i kakav hepiend na kraju.

Ne sjećamo se da je jedna takva utakmica odigrana u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, bar ne ove razine i značaja.

Vratiti se s minus pet, u drugom poluvremenu, u jednoj utakmici ovakvog značaja, to mogu samo momčadi s karakterom.

Ova momčad Izviđača ima taj karakter, ona je prava „klapa“ na terenu i izvan njega, a to je najbolje oslikao svojom izjavom „mi dišemo kao jedan“, kapetan Domagoj Alilović.

I zaista dišu kao jedan. Kod svakog pojedinca momčad je uvijek na prvom mjestu, nitko sebe ne stavlja u prvi plan.

Sigurno u tome i velike zasluge ima i struka na čelu s Tonijem Čolinom, koji u njih im ogromno povjerenje.

Ma što da se na kraju prvenstva desi, kakav god ishod bude, ovo su činjenice i njih nitko ne može dovesti u pitanje.

Dobiti nekadašnjeg prvaka Europe banjalučkog Borca, na čelu s karizmatičnim trenerom i nekad najboljim rukometašem svijeta Veselinom Vujovićem, tri puta zaredom, u pedesetak dana, rijetko kome pođe za rukom.

Utakmicu je dobro otvorio Izviđač, golovima Miloša KosaStjepana Jozinovića te dva Milana Vukšića stigao je do prednosti 4:1 u 9. minuti.

„Skauti“ su imali dobar ritam do sredine poluvremena (9:5, 17.minuta) i onda je uslijedila „crna rupa“, deset minuta bez pogotka.

Serijom 4:0, Borac je poravnao na 9:9 u 27.minuti. Točno deset minuta nakon devetog, Stjepan Jozinović, projektilom, postiže deseti pogodak za Izviđača i za novu prednost. U istoj minuti uzvraća i Borac preko Saše Puljizovića za novi rezultatski „egal“.

U posljednjih 180 sekundi, prvog poluvremena, šut „Skauta“ je proradio, pogađali su Šoljić, Bošković i Jozinović za prednost 13:11, s kojom se otišlo na odmor.

Prvo poluvrijeme je tek uvertira za dramu koja se odvijala u drugom poluvremenu na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom.

Strašna serija Banjalučana 9:2 u prvih jedanaest minuta nastavka (15:20, 41. minuta). U tom periodu „Skauti“ su djelovali izgubljeno, napad nije funkcionirao, a u obrani je „curilo“ na sve strane. Nesigurnost se uvukla u momčad.

Hladnokrvni strateg Toni Čolina, pozvao je time-out. Posjeo je svoje dečke na klupu i mirnim glasom im objasnio da ništa nije gotovo. Sugerirao je na mirnoj i strpljivoj igri, dvadeset minuta se još igra, ne smije se gubiti glava.

Nakon stanke, u kojoj su dobili impuls ohrabrenja svog trenera, „Skauti“ su zaigrali kao preporođeni. Za pet minuta opet su bili u igri, stigli su na gol zaostatka (21:22, 46. minuta). Sljedećih pet minuta igralo se gol za gol. „Skauti“ su u 51. minuti, preko Dragana Šoljića, stigli do poravnanja 24:24, ali u 53. Minuti, preko Gorana Trkulje, Borac još jednom, ali i zadnji put u utakmici je došao do gola prednosti (24:25).

Posljednjih šest minuta susreta proteklo je u uraganskoj igri „Skauta“. Ante Grbavac skinuo je nekoliko šutova, a u napadu, završni udarac, zadali su junak utakmice, Milan Vukšić s tri, Mladen Bošković s dva i Miloš Kos s jednim golom, za seriju 6:1 i veliku pobjedu.

Nakon dvije pobjede u KUP-u (34:31, 34:30) i nova pobjeda u kojoj su „Skauti“ pokazali svoju efikasnost i po treći postigli trideset ili više pogodaka Banjalučanima.

Kako smo već rekli, junak utakmice bio je neumorni Milan „Mića“ Vukšić za koga bi se moga primijeniti Alijeva krilatica „letim kao leptir, ubadam kao osa“. Odigrao je savršeno.

Bio je nerješiva zagonetka, ne samo zbog osam pogodaka, već zbog bezbroj asistencija i pripremljenih akcija za svoje suigrače. Opet za Borac je bio koban Miloš Kos koji je postigao šest pogodaka i nekoliko nevjerojatnih golova šutovima s devet-deset metara, kao i Stjepan Jozinovć, koji također postigao šest pogodaka i koji igra savršenu sezonu u dresu Izviđača. Mladen Bošković je „zabio“ šest pogodaka te pored male nesigurnosti u jednom dijelu prvog poluvremena u drugom je postigao ključne pogotke u završnici utakmice. Dragan Šoljić junački je odradio posao u obrani i usput “zabio” tri “komada”.

Svakako svi zaslužuju čestitke od najmlađeg Diana Češke koji je u zadnjih pet minuta dao svoj doprinos u obrambenim zadacima do najstarijeg Ivana Miličevića.

Kod Borca Luka Perić postigao je šest pogodaka. Savo Slavuljica, koji je u jednom dijelu drugog poluvremena stvarao velike probleme obrani Izviđača, postigao je pet, Milan Dakić četiri, a po tri pogotka postigli su Vučičević i Draganić.

Do kraja prvenstva ostala su tri kola, Izviđaču da bi i matematički osigurao titulu potrebna su 4 boda, odnosno dvije pobjede.

Ništa još nije gotovo. Već u srijedu slijedi teško gostovanje u Doboju, kod Sloge, kod trećeplasirane momčadi prvenstvenoj ljestvici i prvaka jesenjeg dijela natjecanja.

Mentalna snaga i igre koje su do sada pokazali daju nam sigurnost i nadu da ovi momci mogu izdržati do kraja.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021, 27. kolo.
Ljubuški, 09.05.2021. u 16:30 sati.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Borac m:tel 30:26 (13:11)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, bez gledatelja.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba Tuzla)
Nadzornik: Srđan Jović (Doboj)

RK Izviđač CO: Grbavac (6 obrana, 1 sedmerac), Mandić (5 obrana), Vukšić 8/4, Alilović 1, Kos 6, Odak, Jozinović 6, Bošković 6, Mišetić, Bubalo, Miličević, Ćeško, Šoljić 3, Medić, Bebek, Muhović.
Trener: Toni Čolina.

RK Borac m:tel: Subotić (8 obrana, 2 sedmerca), Padasinov (3 obrane), Perić 6, Todorović, Prestaš, Egić, Nježić, Knežević 1, Vučičević 3/1, Ćelić, Puljizović 1, Draganić 3, Trkulja 1, Slavuljica 5, Milićević 2, Dakić 4.
Trener: Veselin Vujović.

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Borac 8 minuta.
Sedmerci: Izviđač 6/4, Borac 2/1.

Izvor: izvidjac.com

error: Content is protected !!