UEFA će do srijede donijeti odluku hoće li finale Lige prvaka iz Istanbula premjestiti na Wembley zbog postojećih putnih ograničenja vezanih za covid-19. Dužnosnici UEFA-e i britanske vlade te predstavnici Engleskog nogometnog saveza sastat će se u utorak kako bi razgovarali o opcijama za finale, prenosi BBC. 

U finalu Lige prvaka 29. svibnja igraju Chelsea i Manchester City. No navijačima je poručeno da ne putuju u Tursku jer je ta zemlja na britanskoj crvenoj listi, što znači da britanski državljani koji se vraćaju iz država s te liste moraju provesti desetodnevnu karantenu u hotelu koji vlada odobri. Osim toga, ta odredba pogađa i igrače koji sudjeluju na Euru, koji počinje 11. lipnja.

U petak je ministar prometa Grant Shapps izjavio da zemlje s crvene liste “ne bi trebalo posjećivati osim u iznimnim okolnostima”.

Pritom je dodao da je vlada otvorena za to da Engleska bude domaćin finala Lige prvaka. UEFA se nadala da će svakom od klubova finalista dati po minimalno 4000 ulaznica za stadion Ataturk Olympic. Shapps je kazao da Engleski nogometni savez pregovara s UEFA-om o premještanju finala, ali da je to “odluka koju će isključivo donijeti UEFA”.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!