Banjalučki Borac večeras je opravdao ulogu favorita i pogocima Stojana Vranješa  savladao mostarski HŠK Zrinjski s 1 u 30. kolu m:Tel Premijer lige. 


Od početka meča vidjelo se da će svi oni koji su utakmicu gledali putem malih ekrana uživati u dobroj utakmici, a na gol se čekalo samo 15 minuta. Nakon kornera, lopta stiže do Vranješa, a iskusni veznjak domaćeg tima pogađa za 1:0.

Zrinjski se brzo konsolidirao i samo sedam minuta kasnije stigao do 1:1. Juranović je prošao pored obrane Borca i na kraju matira rezervnog golmana Lakića za 1:1 nakon što ga je maestralno glavom proigrao Nemanja Bilbija. 


Pet minuta prije odlaska na odmor Vranješ proigrava Melega, ovaj pogađa stativu iz povoljne situacije, a na drugoj strani Tičinović nije kaznio Borac, pošto šutira ravno u Lazića.

Međutim, novi gol već u 42. minuti. Opet Vranješ, njegov 14. gol, ovaj put nakon što ga je proigrao Ćorić. Vranješ je lagano riješio situaciju jedan na jedan s Varvodićem. Mostarci su se žalili da se radilo o nedozvoljenoj poziciji. Nedvojbeno su bili u pravu, ali zastavica pomoćnog sudije ostala je dole i tako je Zrinjski nakon sudačkog previda na odmor otišao u zaostatku.

Na otvaranju drugog dijela velika šansa za Melega, ali Varvodić spašava Plemiće, a na drugoj strani Lakić briljantno brani udarac Bilbije. Zatim Moraitis iz teške pozicije šutira preko gola Mostaraca na centaršut Vranješa.

Tresao se okvir domaćeg gola u 62. minuti nakon što je raspoloženi Bilbija šutirao glavom. Veliku šansu ne koristi ni Todorović, pa ostaje 2:1 za Borac.

Banjalučani ostaju prvi i u posljednja tri kola ulaze s dva boda prednosti u odnosu na Sarajevo koje je danas remiziralo sa Slobodom a za vikend gostuju Željezničaru na Grbavici. Zrinjski će u idućem kolu dočekati Krupu na svom stadionu. 


Trener Zrinjskog Sergej Jakirović nije želio previše komentirati ovaj susret koji je produžen tri minute a koji je sudija Luka Bilbija svojevoljno prekinuo nakon samo (!) dvije minute.

“Nisam vidio ništa i nemam ništa komentirati. Za ono što bih rekao mogao bih biti kažnjen”, kratko je poručio Jakirović za Arenu.

Novim neuspjehom mostarski sastav je sve dalje od pozicije koja vodi u Europu, a bit će još u težoj situaciji ako Široki sutra savlada Tuzla City.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!