Još nas točno tjedan dana dijeli od trenutka kad će Albina Grčić zapjevati na Eurosongu. Otkako se mlada Splićanka u nedjelju prvi put pojavila na probi u Rotterdamu i kasnije na konferenciji za novinare sve je oduševila svojom spontanošću i vedrinom.

Tek nekoliko sekundi probe već su danima prvi u trendu na YouTubeu u Hrvatskoj, a na visokom su mjestu i u zemljama regije poput Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ne prestaje se pričati i o njezinom kostimu kojeg je dizajnirao Juraj Zigman. Po svemu sudeći, izgleda da se Hrvatskoj nakon dugo vremena smiješi nastup kojeg se nećemo posramiti, što bi moglo rezultirati i visokim plasmanom.

U prilog tome govore komentari oduševljenih fanova Eurosonga ali i kladionice gdje se Albina svakim danom sramežljivim koracima sve više penje. Trenutno joj predviđaju ulazak u finale i tamo bi mogla zauzeti 18. mjesto. No kako se stanje na kladionicama stalno mijenja, a zna se i da one često griješe, pravo ćemo stanje stvari znati već idućeg tjedna.

U svakom slučaju poželite li se kladiti za Albinin prolazak u finale vjerojatno nećete pogriješiti. U Hrvatskoj lutriji tijekom utorka izašle su i prve kvote za ovogodišnji Eurosong. 

Koeficijent od 1,45 znači da će se “Tick Tock” plasirati u finale, a 2,75 da neće. Drugim riječima, ako primjerice odlučite uložiti 100 kuna na Albinu i njezin prolazak u finale dobit ćete 133,47 kuna, a ako mislite da joj to neće uspijeti 244,62 kune.

Prema kladionici HL favorit za osvajanje Eurosonga je Francuska (3,75) a slijede Malta (4,80, Švicarska (5,50), Italija (7,00) i Island (7,00).

Ako uložite 100 kuna na pobjedu Francuske dobit ćete 330,12 kuna, za Maltu 419,90 kuna, Švicarsku 479,75 kuna te Italiju i Island po 608 kuna.

Albinu sutra u Rotterdamu čeka druga proba. Podsjetimo, na početku nastupa je u mraku, dok je obasjavaju neonska svjetla. Uskoro kreće igra s laserima, a tijekom prvog refrena pridružuju joj se plesači. Oni se ubzro odmaknu te se njoj pridruže četiri hologramske Albine.

Od nastupa s Dore ostao je dio kada je plesači dignu u zrak, ovaj put prije hrvatskog dijela, nakon čega plesače i nju zumira kamera.

Izvor: Slobodna Dalmacija

error: Content is protected !!