Radio Ljubuški pokrenuo je kampanju „Manje ekrana, više igranja!“ s ciljem poticanja roditelja i djece na djetinjstvo sa što manje ekrana i mobilnih uređaja.

Posljednja istraživanja pokazuju kako djeca od najranije dobi ( u dobi od dvije godine) aktivno koriste elektroničke uređaje i suvremene tehnologije, te da postoji visoki stupanj zasićenosti djece istima. Opasnosti koje prekomjeran boravak pred ekranom predstavljaju su:  smanjenje interesa za igru i smanjenje interakcije sa vršnjacima, obitelji i okruženjem. Dijete gubi zanimanje za stvari koje se događaju van ekrana što značajno utiče na smanjenje kognitivnih i emocionalnih sposobnosti djeteta.

Prateći sadržaje u digitalnom svijetu dijete ne razvija svoju maštu i zanemaruje aktivnu igru i iskustva koje ona donosi.

Tijekom kampanje Radio Ljubuški će iskoristiti svoj medijski prostor za promicanje sadržaja koji potiču djecu i roditelje na boravak na otvorenom, druženje sa obitelji i vršnjacima, igru.

U prilogu poslušajte audio jinglove koje je za kampanju snimila Lorena Nosić učenica drugog c razreda OŠ  Marka Marulića.

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!