Četveročlani alternativni blues/rock sastav iz Novigrada (Istra, Hrvatska) The Screaming Wheels objavljuje drugi singl “Before the Sun” s nadolazećeg debitantskog albuma “Istramental” koji će biti objavljen 24. rujna za Rock Svirke Records. 

“The Screaming Wheels singlom “Before the Sun” vam može smrznuti dušu ‘do kostiju’ svojim intenzitetom, dok se ispod zvuka prijetnje i mraka nalazi vrlo hipnotička, pomalo jeziva ali ipak vrhunski i emocionalno odsvirana pjesma što se dalo i očekivati”, navodi član Blues kuće slavnih, Norman Beaker.

Croatian Blues Challenge 2018 pobjednici objavljuju singl s pratećim dokumentarnim videom koji prati put benda na International Blues Challenge 2019 u Memphisu uključujući i čuveni Flux studio gdje je album miksan. Kamere: Danilo Caković i Vladimir Brajan. Editing/produkcija: Vladimir Brajan (Stage 5 Production).

“Pjesma govori kako prije sunca dolazi kiša, kako prije zabave dolazi patnja, prije grešnosti dolazi vjera, odnosno da su preispitivanja samoga sebe, rad i neodustajanje od snova neizbježni za sreću pojedinca i društva, kao i za samouvjerenost, empatiju i ostale pozitivne osjećaje. Jedino će na takav način društvo biti slobodno”, navode iz benda.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, baš prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challengeu, natjecanju koje je održanou studenom iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memphisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basist Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Izvor: Music-box.hr

error: Content is protected !!