Finale Lige prvaka između engleskih prvoligaša Manchester Cityja i Chelsea koje se trebalo igrati 29. svibnja preseljeno je iz Istanbula u Porto kako bi se omogućilo engleskim navijačima da putuju s obzirom na ograničenja u putovanjima vezana za COVID-19, objavila je u četvrtak UEFA. 

Finale se trebalo održati u Istanbulu na olimpijskom stadionu Ataturk, ali Turska se nalazi na britanskoj “crvenoj listi” za putovanja svojih državljana što znači da utakmicu ne bi mogli uživo pratiti engleski navijači. Sada će se prema UEFA-inoj odluci održati na stadionu Estadio do Dragao.

UEFA je dodala i da će svaki klub dobiti 6,000 ulaznica koje bi trebale biti puštene u prodaju danas. Konačni broj gledatelja koji će moći s tribina pratiti utakmicu još nije službeno potvrđen.

Ranije se razgovaralo i o tome da se finale preseli na londonski stadion Wembley, ali je UEFA objavila kako unatoč “iscrpnim naporima (engleskog) nogometnog saveza i vlasti, nije bilo moguće postići potrebna izuzeća od karantenskih pravila u Velikoj Britaniji.”

“Mislim da se svi možemo složiti da se nadamo da nikada nećemo doživjeti godinu poput ove koju smo upravo prošli”, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

“Navijači su morali čekati više od dvanaest mjeseci bez mogućnosti da vide svoje momčadi uživo, a plasman u finale Lige prvaka vrhunac je klupskog nogometa. Lišiti navijače šanse da osobno vide utakmicu nije bila opcija i presretan sam što je pronađen taj kompromis”, dodao je.

Portugal je od 17. svibnja stavljen na “zelenu listu” vlade Velike Britanije, što znači da će navijači engleskih klubova moći slobodno putovati na utakmicu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!