Kus Njega je kompilacija do sad neobjavljenih pjesama većinom glazbenika s područja Makarske Rivijere uz nešto poznatije goste poput: Tonija Jankovića (Divlje Jagode), Borisa Hrepića Hrepe (Daleka Obala), Nikole Čelana (Libar), Damira Halilića Hala itd…

Riječ je o kompilaciji većinom šansonjerskog i akustičnog zvuka koji objedinjuje goste i izvođače koji su sudjelovali na večerima Tučepske Udruge Kus Njega, a kompilaciju je sastavio njezin voditelj Damir Tomić čija se pjesama također nalazi na kompilaciji.

Iako se radi o kompilaciji na kojoj se nalazi 13 pjesama snimljenih u različitim okolnostima, posjeduje dobro posložen flow i nijedna pjesma ne iskače. Većinu pjesama je snimio i miksao Tomo Miladinović u svom Tučepskom studiju, što daje ovom projektu još jednu homogonu točku i lokalni značaj.

Legendarni glazbeni urednik Siniša Škarica kao “predgovor” napisao je :“Ploča koju imaš u rukama predstavlja ti neka bliska i neka nepoznata imena. Ali u glazbi, u kojoj se redom ćuti trubadurska romanca i neposrednost šansonijerskog narativa, takve granice se brišu. Slušaš nepoznate naslove, ali lirska riječ i treptaj žice, duhoviti krokiji i melakolični versi probudit će u tebi Dedića i Ujevića, Marijana Bana i Ibricu Jusića, suvremeni sevdah i modernu serenadu; mali glazbeni kanconijer ovog našeg jadranskog Mediterana i njegova zaleđa što tako jedinstven i poznat struji tvojim venama. I odjednom, učinit će ti se da si i ti dio te čudesne konobe.”

Izvor: Music-box.hr

error: Content is protected !!