Najčitaniji španjolski list objavio je da je Barcelona sve dogovorila oko ljetnog dolaska igrača kojeg je trener Ronald Koeman pokušavao dovesti u oba posljednja prijelazna roka.

Memphis Depay, 27-godišnji krilni napadač Lyona i reprezentacije Nizozemske (62 nastupa, 23 gola i 22 asistencije), ni u jednom od njih nije mogao doći jer bi Barcelona za njega morala platiti odštetu i dodatno opteretiti ionako nevjerojatno veliki budžet za plaće.  

Međutim, za mjesec dana je slobodan pa dolazi bez obeštećenja, a Marca doznaje kako je zbog inzistiranja da igra za Barcelonu i to pod sunarodnjakom i bivšim izbornikom, Depay pristao na značajno smanjenje plaće u odnosu na to koliko bi inače tražio. 

Koeman je pak od preuzimanja Barcelone prošlog ljeta ultimativno tražio Depaya. U njegovoj viziji nove Barcelone on je ključni igrač kako bi momčad doživjela napredak u kvaliteti i klasi. Depay je jako efikasno lijevo krilo sposobno igrati i kao špica. 

Jasno je dakle da njegovim dovođenjem Barcelona odustaje od Neymarovog povratka, ali dolazak Depaya nipošto ne znači da Barcelona ne namjerava dovesti još jednog napadača. Upravo suprotno, ističe Marca: Barcelona na ljeto pojačava momčad s dvije špice. 

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!