Manchester United i Liverpool bi večeras od 21:15 trebali odigrati odgođenu utakmicu Premiershipa. Ova se utakmica trebala odigrati 2. svibnja, no zbog upada navijača Uniteda na Old Trafford susret je prebačen za večeras.

Podsjetimo, navijači su upali na teren zbog nezadovoljstva vlasnicima Uniteda, američkom obitelji Glazer, a kap koja je prelila čašu navijačkog nezadovoljstva bila je odluka uprave Uniteda da podrži stvaranje Superlige.

Danas je policija Manchestera puno spremnije dočekala gostovanje Liverpoola, ali i sad nije moglo proći bez problema.

Navijači Uniteda su na ulici u centru Manchestera automobilima blokirali prolaz autobusu koji je prevozio igrače Liverpoola te su mu čak ispustili zrak iz guma. Tu je vijest s lica mjesta javio novinar The Athletica. Ipak, nakon nekog vremena policija je raščistila prolaz prema Old Traffordu i igrači Liverpoola su krenuli prema stadionu.

No navijači se sad skupljaju oko Old Trafforda i prijete još jednim prekidom.

Omražena obitelj Glazer na čelu s Malcolmom Glazerom počela je kupovati dionice Uniteda 2003. godine, a od 2005. godine su većinski vlasnici kluba.

Nedavno su spalili američku zastavu i upali u klupski trening-centar
Klub s Old Trafforda bio je jedan od 12 osnivača natjecanja iz kojeg se pod pritiskom navijača, vlade i UEFA-e povukao samo dva dana nakon najave o sudjelovanju u njemu.

Navijači koji su se okupili na Old Traffordu tražili su odlazak američke obitelji Glazer iz kluba odmah nakon prvih vijesti o osnivanju Superlige, a neki od njih su prije nekoliko dana i spalili američku zastavu.

Suvlasnik Manchester Uniteda Joel Glazer nedavno se ispričao navijačima kluba otvorenim pismom, ali to mu nije pomoglo.

Navijači su krajem travnja upali i u klupski trening-centar u Carringtonu te blokirali ulaz treneru i igračima.

“Mi odlučujemo kad ćete igrati”, “Glazeri, van iz kluba” i “51% MUFC”, pisalo je na transparentima, a ovaj zadnji pozivao je na njemački model, u kojemu navijači drže većinu vlasništva klubova.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!