„Dok pogled s kule oči ljubi, dok mi ova rijeka pruža osvježenje, a stari orah hlad i dok hodam putićima s tisuću uspomena, znam – ovo je moj grad i moj dom“.

Stihovi su ovo iz pjesme “Ljubuški, moj grad i moj dom“ koju je napisala Antonija Kežić, učenica drugog razreda Gimnazije.

Njezina pjesma je proglašena najboljom na danas održanoj manifestaciji „Ljubuški u meni pjesma“.

Kao nagradu za prvo mjesto, Antonija je dobila i prigodnu nagradu, a njezina pjesma će biti objavljena i u časopisu za kulturu, znanost i društvena pitanja „Motrišta“.

Tako će mlada Antonija uskoro postati i objavljivana pjesnikinja.

Manifestaciju „Ljubuški u meni pjesma“ zajedno su organizirali Gimnazija Ljubuški i Javna ustanova „kulturno-športski centar Ljubuški“. Manifestacije je održana u polivalentnoj dvorani Gimnazije Ljubuški.

Pored Antonije, svoje pjesme danas su predstavili i drugi mladi ljubuški pjesnici.

Recitirali su svoja djela pred publikom i tročlanim stručnim povjerenstvom u sastavu prof. Mate Grbavac, prof. Ivan Barišić i prof. Antonela Rozić Vrankić.

Petar Brbor je pročitao svoju pjesmu „I sve dok sam živ – Ljubuški“, Barbara Bunoza je predstavila svoje stihove pod nazivom „Moj Ljubuški“, Danijel Čuljak i Mateo Luburić su izrecitirali djelo pod nazivom „Pogled na Ljubuški“, a Laura Bebek je izvela pjesmu „U gradu Ljubuškom“. Pjesmu autorice Petre Rupčić pod nazivom „Grad u noći“ interpretirala je Kristina Jurčić.

U stankama između recitacija program su glazbenim brojevima obogatili učenici Glazbene škole Ljubuški.

Kako navode organizatori, manifestacija „Ljubuški u meni pjesma“ namijenjena je učenicima srednjih škola s područja Grada Ljubuškog, na kojoj isti pjesmom čestitaju gradu rođendan. Budući da je ove godine zbog pandemije koronavirusa izostao tradicionalni program obilježavanja Dana Grada u veljači ove godine, ova manifestacija je tek sada održana.

Za lijepe želje nikada nije kasno pa su ljubuški srednjoškolci ovom prigodom uputili rođendansku čestitku gradu, naveli su organizatori.

Pogledajte fotogaleriju s manifestacije na Facebook stranici Radija Ljubuški


Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!