Uzbudljiva utrka za titulu rukometnog prvaka Bosne i Hercegovine se nastavlja sa sličnih pozicija i poslije 28. kola prvenstva Premijer lige.

Banjalučki Borac je bio siguran protiv Sloge (GV-U) sa 28:20, dok je ljubuški Izviđač odigrao neriješeno u Doboju sa Slogom (30:30). Ovakav rezultat znači da Ljubušaci moraju dobiti i obje preostale utakmice za titulu. S druge strane Borac se nada još jednom kiksu Izviđača.

Skauti zaista imaju tešku završnicu, prvo su savladali Borac (30:26), a u srijedu odigrali neriješeno kod jesenskog prvaka Sloge (30:30).

“Ekipa je opet pokazala da može odoljeti svim mogućim pritiscima da se osvoji bod. Imali smo sedmerac u zadnjoj minuti koji nismo iskoristili, ali to su generalno bili nadljudski napori da se utakmica dovede u egal”, komentar je trenera Skauta, Tonija Čoline.

Ljubušaci nisu bili zadovoljni uvjetima u kojima se igrala utakmica te sudačkim kriterijem. Čolina to ipak nije komentirao.

“Nismo pali bez obzira na sve, vjerovali smo do kraja. Mislim da smo mogli obrambeno bolje igrati i u subotu će to izgledati puno bolje“, najavio je.

Najefikasniji u redovima Izviđača bio je Miloš Kos sa 7 pogodaka, 6 je postigao Stjepan Jozinović. Domagoj Alilović i Milan Vukšić pogodili su 5 puta. Kod domaćina najviše pogodaka postigli su Marko Perović i Vladimir Stanković po 7, a 5 pogodaka postigao je Gleb Černov.

U Izviđaču su koncentraciju potpuno prebacili na utakmicu sa Slobodom u subotu. Opet je to tim iz vrha ljestvice, a trenutno četvrtoplasirani Tuzlaci su jesenas bili bolji od Izviđača u (radi pandemije) odgođenom finalu Kupa sa 29:28. Taj meč je igran u Doboju, a kasnije su u Tuzli dvije ekipe u okviru premijerligaškog susreta odigrale 26:26.

“Sav nam je fokus na Slobodi, oni su “odmarali” u srijedu, dok ćemo se mi probati regenerirati kako bi im vratili za jesensku utakmicu, a svi se dobro sjećamo kakva je bila. S druge strane želimo i da im uzvratimo za prošlosezonsko finale Kupa”, poručio je Čolina.

Za Izviđač je Sloboda praktički najteži protivnik ove sezone, jedini (uz Konjuh) s kojim imaju negativan omjer.

“Oni sigurno žele biti što bolje plasirani, a to je i uvertira za polufinale Kupa. Kao što smo vjerovali od početka sezone da možemo igrati kvalitetno u oba smjera, tako ćemo pristupiti i sad. U položaju smo da igramo četvrtu utakmicu u ubrzanom ritmu i to protiv Slobode, ali u Ljubuškom postoji samo Izviđač i nitko više”, poručio je Toni Čolina.

Neporaženi skoro pola godine

Znamo da Skauti nisu poraženi u dva natjecanja (prvenstvo i Kup) ove sezone još od 5. prosinca prošle godine kad su izgubili od Borca u Banjaluci (24:23).

“Znamo što radimo, koliko smo trenirali, vjerovali i koliko smo dobar kontinuitet uspostavili. Sloboda sigurno dolazi sa ambicijom da pobijedi, ali se samo Izviđač kod nas pita”, rekao je Čolina.

Izvor: Iks-portal.info

error: Content is protected !!