Guverner Floride objavio je da će stanovnicima te savezne države oprostiti kazne zbog kršenja lokalnih epidemioloških mjera, rekavši da su pravila trebala biti preporuke, a ne naredbe.

Republikanac Ron DeSantis se gotovo na svakom koraku protivio zdravstvenim mjerama i predvodio nacionalnu kampanju da se Florida otvori, zbog čega su ga kritizirali zdravstveni stručnjaci.

Fox Newsu je rekao da će poštedjeti kazni vlasnike teretana s Floride, poput Mikea i Jillian Carnevale, koji od svojih klijenata nisu tražili da nose maske.

“Kad se idućih tjedana sastane naš odbor za pomilovanje, oprostit ćemo kazne ne samo Mikeu i Jillian nego bilo kojoj osobi s Floride koja je imala nepodmirene kazne za stvari poput maski ili fizičkog razmaka”, rekao je DeSantis.

“Takve stvari trebale bi biti preporuke, a ne kazne.”

DeSantis, poput nekih drugih republikanskih guvernera, kritizirao je ono što je nazvao “prevelikim miješanjem vlade” u zdravstvene mjere koje su uvodili gradovi i okruzi, poput obaveznog nošenja maski, i zalagao se za dobrovoljne mjere koje osobnu slobodu stavljaju na prvo mjesto.

U rujnu je ukinuo ograničenje broja ljudi u restoranima i barovima, a ovaj mjesec je donio uredbu o ukidanju svih lokalnih mjera koje se odnose na pandemiju covida-19.

Izvor:pogled.ba