Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je putem globalnog mehanizma COVAX pristigao novi kontingent od 40.600 doza cjepiva namijenjenih stanovnicima Bosne i Hercegovine. Informaciju da su u Bosnu i Hercegovinu pristigle nove doze cjepiva potvrdio je na Twitter profilu pomoćnik ministrice civilnih poslova BiH u sektoru za zdravstvo Dušan Kojić.

“Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu upravo je stiglo 40.800 doza AstraZenecina cjepiva. Naredna isporuka s istim brojem cjepiva putem COVAX-a bit će isporučena za pet tjedana”, napisao je Kojić.

Podsjetimo, pored ovog kontingenta AstraZenecina cjepiva, putem COVAX sustava u Bosnu i Hercegovinu u posljednjih nekoliko dana isporučeno je nekoliko kontingenata Pfizerova cjepiva. U ponedjeljak, 10. svibnja, u Bosnu i Hercegovinu je stiglo 43.290 doza Pfizerova cjepiva, a samo dva dana kasnije isporučeno je dodatnih 64.260 doza cjepiva istog proizvođača. Osim cjepiva nabavljenih preko COVAX-a i EU4Healtha, cjepiva Bosni i Hercegovini donirale su Srbija, Turska i Kina. Republika Srpska je uspjela nabaviti cjepiva izravno od proizvođača iz Rusije i Kine, ali u tome nisu uspjele državna vlast i Federacija Bosne i Hercegovine.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!