U domaćem nogometnom prvenstvu preostala su još samo dva kola. Dinamo je prvak, a Osijek drugi, no vode se još neizvjesne bitke za Europu i ostanak u prvoligaškom društvu, gdje se u izravnom srazu danas u 17 sati sastaju Istra i Slaven Belupo.

Puljani su posljednji, deseti, dok su Koprivničani u boljoj poziciji, na sedmom su mjestu, i imaju pet bodova prednosti pred Istrom.

– Teška je utakmica pred nama, a s pozitivnim rezultatom i matematički rješavamo pitanje opstanka. Samo nam je to u glavi i želimo ostvariti taj cilj. Nadam se da ćemo nakon utakmice pričati isključivo o nogometu, rekao je igrač Slaven Belupa Stipe Bačelić Grgić.

Od 19.05 na teren će Lokomotiva i Osijek. Momčad s Kajzerice na osmom je mjestu i u borbi za ostanak pokušat će iznenaditi favorizirani Osijek.

– Mora se vidjeti pristup momčadi, tko se bori za život, a tko je osigurao status. Naša želja i volja mora biti na fanatizmu, da se vidi da kolo prije kraja možemo riješiti sve svoje probleme, što bi bio veliki uspjeh s obzirom gdje smo bili proteklih par kola. Osijek je odlična ekipa sa sjajnim pojedincima, puhali su do zadnjih par kola Dinamu za vratom, rekao je trener Lokomotive Samir Toplak.

Sutra su na rasporedu utakmice Varaždina i Rijeke, Šibenika i Hajduka te Gorice i Dinama.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!