Rukometaši Izviđača odigrali su još jednu vrlo dobru utakmicu i sigurno svladali iskusnu i jako nezgodnu momčad Slobode, dužnika iz jesenskog dijela, ali i završnice Kupa BiH prošle sezone. Na parketu Gradske športske dvorane, na žalost bez navijača, skauti su slavili 30:23 (16:11).

Počelo je kako se samo poželjeti može, gosti se nisu ni snašli, a već je bilo 4:0 u 3.minuti. Munjevite kontre i polukontre nakon dobre obrane rezultirale su velikom prednošću, a nisu istekle ni tri minute. Gosti su se uspjeli koliko-toliko stabilizirati i u slijedeće tri minute prepolovili prednost domaćina, bilo je 4:2 u 6.minuti. Nakon toga Izviđač je za samo minutu ponovo otišao na plus četiri (6:2 u sedmoj i 7:3 u 11.minuti) da bi gosti opet došli na dva gola zaostatka u 14.minuti (8:6). Od šest gostujućih golova četiri su bila sa sedam metara što dovoljno govori koliko je domaćin igrao borbeno u tim trenucima, a vrlo dobri suci (braća Konjičanin) nisu se „libili“ isključiti i po dvojica igrača u istoj minuti.

Ipak u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena domaćini su malo podigli prednost koja je prvi put bila plus pet (12:7) u 23.minuti, a plus šest (14:8) bilo je tri minute kasnije. Na odmor se otišlo pri rezultatu 16:11 za domaćina.

Iako su u nastavku počeli malo nervozno i „zapucali“ dva-tri napada skauti su krenuli osigurati pobjedu „na vrijeme“, a po pravilu krenuo je Milan Mića Vukšić, pridružio mu se i kapetan Domagoj Alilović, a posebna priča bio je Luka Bubalo koji je golovima s krila „izbezumio“ inače vrlo dobrog vratara Stojanovića. U 38.minuti bilo je plus sedam (19:12), ali su gosti sredinom nastavka došli na minus pet (23:18 u 46.minuti), da bi skauti vrlo brzo uzvratili i u 50.minuti stigli na plus osam (26:18) i sve je bilo jasno, još jedna sigurna i uvjerljiva pobjeda.

Milan Vukšić postigao je 7 golova, Lika Bubalo 6, Domagoj Alilović 5, Stjepan Jozinović 4, a vratar Ante Grbavac imao je osam obrana.

Kod Slobode Vratar Dražen Stojanović imao je 15 obrana, a postigao je i jedan gol, Alen Ovčina zabio je 7, Edin Klis 6, a Anes Bečić 4 gola.

Gradska športska dvorana. Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko). Delegat: Arijana Vojić (Bihać).

Sedmerci: Izviđač CO 5(4), Sloboda 6(5)

Isključenja: Izviđač CO 14.minuta, Sloboda 8.minuta

IZVIĐAČ CO – SLOBODA 30:23 (16:11)

IZVIĐAČ CO: Grbavac (8 obrana),Mandić (3 obrane),Vukšić 7,Alilović 5,Kos 2,Odak,Jozinović 4, Bošković,Mišetić 2,Bubalo 6,Miličević,Pavlović 1,Ćeško,Šoljić 2,Bebek 1,Muhović. Trener: Toni Čolina.

SLOBODA: Stojanović 1 (15 obrana),Suhonjić 3,Vuković,Ovčina 7,Pekić,Halilković 2,Z.Čajić (1 obrana), Đorđević,Klis 6, R.Čajić,Pirić,Karahodžić,Hamzabegović, Milkunić,Bečić 4,Jusić, Trener: Davor Kadić.

M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!