Kim Kosanović bila je jedna od uspješnijih hrvatskih manekenki, a onda je, sa samo 22 godine, doživjela moždani udar nakon kojeg je morala iznova učiti hodati i govoriti.

Moždani udar doživjela je na ljetovanju s prijateljima u Crnoj Gori. Imala je krvarenje u mozgu, a na hitnoj su njezinim prijateljima rekli da nazovu njezine roditelje i kažu da im kći neće dočekati jutro. “Odjednom je samo pukla ta žila, ja sam se onesvijestila, uspjela sam doći do kupaone jer sam mislila da ću povraćati… Tu sam pala u komu. Prijatelj i njegov brat su me odveli u bolnicu i spasili mi život”, prisjetila se Kim za RTL Exkluziv.

“Imala sam osjećaj za vrijeme, kužila sam da vrijeme prolazi. Pitala sam se kako tako dugo spavam. Nakon valjda još par dana shvatila sam da sam u komi… Sad iz ove perspektive to ne mogu zamisliti”, prisjetila se perioda koji je provela u komi.

Za uspješan oporavak zauvijek će biti zahvalna svojoj majci koja je, kaže, uz nju bila cijelo vrijeme i tjerala je da uči čak i množenje i dijeljenje. “Da nije bilo nje, možda bih preživjela, ali ne bih se sigurno ovako oporavila, ali pitanje je bih li sad tu mogla pričati s vama”, rekla je Kim, danas studentica psihologije.


Modelingu se, kaže, ne namjerava vraćati. “Dugo mi je nedostajao taj glamur kojim sam bila okružena, ali sad shvaćam da je to sve bilo lažno i površno. Ne mogu opisati koliko mi je drago da sam sad tu gdje jesam, a ne tamo gdje sam bila”, kaže danas.

“Sad se uhvatim na ulici dok hodam da pomislim: Ajme bože, hvala ti, ja hodam sama”, opisala je koliko je zahvalna na životu danas.

Izvor:rtl.hr

error: Content is protected !!