Član Predsjedništva HDZ-a Željko Reiner kazao je kako unatoč prvim izlaznim anketama vjeruje da će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović ući u drugi krug.

Prema izlaznim anketama, Tomislav Tomašević u prvom krugu izbora za gradonačelnika u Zagrebu osvojio je 48,6 posto glasova, a HDZ-ov kandidat Davor Filipović je četvrti s 10,3 posto.

„U Zagrebu su neki mediji najmanje šest mjeseci unaprijed proglašavali Tomislava Tomaševića za favorita i sigurnog pobjednika, sada to baš nije tako, i naš kandidat Filipović je tu negdje otprilike i vjerujem da će ući u drugi krug”, izjavio je Reiner.

„To su izlazne ankete i one nikada nisu ono što su rezultati na izborima”, dodao je .

Osvrnuo se i na izlazne ankete u drugim gradovima ocijenivši da HDZ stoji jako dobro.

„Sasvim je jasno da ćemo u Osijeku pobijediti (HDZ-ov Ivan Radić po izlaznim anketama ima 41,4 posto), da ćemo daleko bolje nego na prošlim izborima stajati u Rijeci, te da u gradovima u kojima smo i prije obnašali vlast stojimo odlično”, izjavio je Reiner.

Za rezultate u Splitu kazao je kako je izvjesno da je SDP tamo loše prošao, a da će se tek vidjeti kako će cijela priča završiti nakon objave rezultata.

Prve izlazne ankete pokazuju da Filipović u Zagrebu osvaja 10,3 posto glasova, te da su ispred njega Tomislav Tomašević (48,6 posto), Jelena Pavičić Vukičević (11,5 posto) i Miroslav Škoro (11,4 posto).

U središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma potporu kandidatu za gradonačelnika Zagreba Davoru Filipoviću došli su pružiti premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ministri Davor Božinović, Tomo Medved, Gordan Grlić Radman i Nikolina Brnjac te drugi istaknuti članovi stranke.

Izbori rezultati lokalnih izbora dočekuju se uz stroge epidemiološke mjere, odnosno ograničen broj ljudi, nošenje maski, mjerenje temperature na ulazu i dezinfekciju ruku.

U skladu s epidemiološkim mjerama nema uobičajenog druženja, a novinari su smješteni u dvije odvojene prostorije bez međusobnog miješanja.

Izvor: narod.hr/hina

error: Content is protected !!