Nakon što su posljednjih nekoliko godina glasove hrvatskih gledatelja na Eurosongu čitale dame (Uršula ToljNevena RendeliMonika LelasMartina Validžić…) sad je red došao i na jednog muškarca – Ivana Doriana Molnara.

Rođeni Riječanin karijeru na HRT-u započeo je u emisiji “Dobro, jutro Hrvatska” koju je jedno vrijeme i vodio, kao i podnevni Dnevnik, da bi se kasnije prebacio u sportsku redakciju.

Za ponovni izlet u zabavne vode “kriva” je šefica naše eurovizijske delegacije Uršula Tolj, čija je ideja bila da upravo Ivan Dorian ove godine u finalu Eurosonga iduće subote pred milijunskim auditorijem kaže kako su glasali Hrvati.

– Htjela je da ja budem taj i eto, moram joj se zahvaliti, kao i cijeloj Eurosong ekipi HRT-a. Uršula je moja sugrađanka, riječka veza je proradila, ne znam što drugo reći, smije se mladi voditelj.

image

– Imam tremu, ovo mi je prvi put da prezentiram hrvatske glasove na Eurosongu i moram reći da je to velika čast. Poznata imena HRT-a su godinama to radila, Eurosong je spektakl i zaista je lijepo biti dio toga. 

Pitamo ga i ima li neke posebne rituale prije javljanja uživo.

– Pa s obzirom da sad već neko vrijeme radim studijske emisije, primjerice Ligu prvaka i U-21 Euro, a imam iskustva u javljanjima uživo nekoliko godina, nemam. Jednostavno se koncentriram na ono što trebam reći. Najvažnije je da misli ne vrludaju. 

Iako će njegovo javljanje, kao i ona ostalih prezentera trajati jako kratko, pripreme su već počele, a glavna proba Ivana na HRT-u očekuje idućeg petka te još jedna tijekom subote. Pitanje svih pitanja je i što će odjenuti? Hoće li to biti odijelo ili će se ipak odlučiti za neku ležerniju varijantu?

– To je pitanje najteže! Barem za mene! Tu se još moram konzultirati sa suprugom, urednicom, stilisticom… Neka odgovorne žene kažu što je najbolje!

image

Uz našu predstavnicu Albinu i njezinu pjesmu “Tick Tock”, Ivanu se sviđa i pjesma predstavnika Engleske.

– Baš mi je onako za neki klub, kad se oni otvore i ova crna vremena prođu. A što se favorita tiče, loš sam prognozer. Pratio sam Eurosong prije, bilo je sjajnih pobjednika i odličnih hrvatskih pjesama. Osobno i lokalpatriotski moram reći da mi je najdraža grupa E.N.I s pjesmom “Probudi me” iz Dublina 1997. Stara škola, puno je već prošlo, sjećam se pjesme kao dijete i evo baš sam je sad opet poslušao na Internetu. Pozdrav curama s kojima sam imao i zadovoljstvo raditi jednu radijsku emisiju na Radio Rijeci, gdje smo imali i live koncert, kaže Ivan Dorian.

Njegova supruga Ana, rodom je iz Splita, i novinarka je na Hrvatskom radiju.

– Ona je moja najveća podrška, sretna je sa svakim mojim angažmanom i sve zajedno pratimo. Uvijek će dati prave savjete i biti tu. Splitska familija će vjerujem, posebno pratiti ovaj Eurosong. Poseban pozdrav mojoj punici Elviri!, zaključuje.

PIŠE VINKO PAIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!