Turbulentna i nikad zanimljivija i luđa završnica sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ulazi u sami finiš.

HŠK Zrinjski na nezavidnoj je 5. poziciji koja u ovom trenutku Plemiće drži van plasmana u europska natjecanja. Dva boda ispred Mostaraca nalazi se NK Široki Brijeg, dok 4 boda više ima gradski rival Velež koji je ovu cijelu sezonu ‘vukao’ iznad svojih objektivnih mogućnosti.

Danas se na mostarsku željezničku postaju parkirao posljednji vlak koji Plemiće može (možda) povući k Europi. Utakmica s Krupom imperativna je šesterostrukom prvaku BiH. I sam trener Jakirović kazao je: ‘dojam me ne zanima, pobijediti moramo’.

Zrinjski je 4 kola u nizu bez pobjede. Mala je utjeha to što je igrom sigurno zaslužio više no brojke su neumoljive i one ne idu na ruku Zrinjskom.

Uz eventualnu pobjedu nad davljenikom Krupom koja ovo proljeće igra odličan nogomet, Mostarci će čekati dobre vijesti iz Banovića i Tuzle gdje Tuzla City i Sloboda dočekuju izravne konkurente Plemića, Velež i Široki.

Ekipa Sergeja Jakirovića dakle više ne ovisi sama o sebi, jer će uz pobjedu koja je, već smo rekli imperativna, Zrinjski morati dočekati uslugu tuzlanskih klubova. Rasterećena Sloboda koja se riješila briga oko ostanka u ligi već je u prošlom kolu ojadila FK Sarajevo i otkinula mu dva dragocjena boda, te postavila Borac kao lidera i najvećeg kandidata za titulu prvaka.

Za nadati se da će bivši šef struke Plemića Mladen Žižović i danas sa svojim mladim timom pomrsiti konce ove sezone sjajnom Širokom koji je uoči sezone bio ‘otpisan’ u priči o nekom ozbiljnom plasmanu a danas, 3 kola do kraja, sami u svojim rukama drže konce plasmana u Europu. FK Tuzla City još uvijek ima svoju računicu da može izboriti Europu a za takve ambicije bit će im potrebna pobjeda protiv Veleža koji piše najljepše stranice svoje post ratne povijesti i već 17 kola ne zna za poraz.

Znači, uz svoj pozitivan rezultat Zrinjski će čekati kikseve svojih rivala koji u ovako ludom finišu sezone nisu ni nerealni, no sreća će se morati zaslužiti. U posljednjih nekoliko kola nišanske sprave Plemića bile su itekako raštimane a s druge strane stajat će protivnik koji nasušno treba bodove u borbi za ostanak.

Kako god, vrlo je lako da ćemo poslije današnjeg 31. kola m:Tel Premijer lige imati mnogo jasniju sliku sezone HŠK Zrinjski, tj. hoće li se drama nastaviti ili će u dva zadnja kola ovog natjecanja mostarski klub znati da je prvi put nakon sezone 2013/2014. propustiti europski iskorak.  

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!