Britanska kraljevska mornarica isprobavala je novi način način ukrcavanja na brod – letom s jetpackom. Video pokazuje kako kraljevski marinci koriste odijelo s mlaznim motorom za polijetanje s navalnih čamaca i slijetanje na brod u punoj brzini. Marinci su koristili odijelo proizvođača mlaznica Gravity Industries.

U videu se vidi kako vojnik slijeće na brod, a zatim vadi oružje. Kroz tu vježbu su htjeli isprobati može li vojska i policija koristiti mlazni pogon za brze infiltracijske misije. Može se vidjeti kako se marinac bez napora vinuo u nebo i u rekordnom vremenu došao do gornje palube obližnjeg broda, piše Futurism.

Ista tvrtka netom prije je objavila videozapis na kojem se vidi kako nizozemski vojnik izvodi sličan manevar. Gravity’s Jetsuit koristi četiri mlazna motora montirana na leđa kako bi proizveo više od 1.000 konjskih snaga. Zahvaljujući dizajnu, nositelj jetpacka može prilagoditi brzinu i putanju promjenom položaja ruku. Isto to odijelo nosio je osnivač Gravity Industries Richard Browning kada je 2019. godine srušio vlastiti svjetski rekord postigavši ​​brzinu veću od 85 km/h dok je letio iznad mola u Brightonu.

/HMS/

error: Content is protected !!