Argentinski prvoligaš River Plate ima 15 igrača, među kojima su sva četiri vratara, pozitivnih na Covid-19 uoči utakmice četvrtfinala argentinskog Liga kupa gdje ga u nedjelju čeka najveći rival Boca Juniors.

Zdravstveni odjel River Plate je najprije objavio popis s imenima desetorice igrača koji su bili pozitivni na redovnom testiranju, a zatim još jedan s još petoricom. Momčad je sada ostala bez sedam igrača prve postave.

Osim toga četvorica vratara Rivera su zaraženi: prvi golman i reprezentativac Franco Armani te njegove zamjene Enrique Bologna, German Lux i Franco Petroli. Trener Gallardo je zbog toga pozvao 21-godišnjeg Leonarda Diaza, vratara koji mijenja pričuve.

U petak je na rutinskom testiranju najprije bio pozitivan trener vratara Alberto Montes koji je odmah stavljen u izolaciju. No četvorica vratara su nekoliko sati nakon toga počela osjećati simptome Covida-19.

Od početka ove godine River je imao samo trojicu igrača zaraženih koronavirusom.

Sada se nadaju da neće imati više zaraženih jer moraju igrati dvije važne utakmice Copa Libertadoresa u sljedećim danima.

‘Superclasico’ između Rivera i Boce treći je ove sezone, a prva dva su završena neodlučenim rezultatom – jedan u Copa Diego Maradona (2-2) i drugi nedavno u Liga kupu (1-1).

Momčad koja pobijedi u nedjelju na stadionu Bombonera igrat će u polufinalu protiv pobjednika iz susreta između Velez Sarsfielda i Racinga.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!