Nakon što se KK Split oglasio priopćenjem jer KK Cibona ne želi pomaknuti termin druge utakmice polufinala HT Premijer lige, stigao je i odgovor košarkaškog kluba iz Zagreba.

Cibona iznosi svoju stranu priče koju prenosimo u cijelosti:

– KK Cibona je Splitu već izašla u susret kod odigravanja prve polufinalne utakmice koja se trebala odigrati u ponedjeljak, ali smo je na njihov zahtjev pomaknuli na utorak. ABA liga im je zatim izišla u susret i pomaknula termin treće utakmice sa Sparsima sa petka na četvrtak, kako bismo u petak mogli odigrati prvenstvo Hrvatske. Ni to nije bilo dovoljno pa su htjeli još jednom pomaknuti termin, na što više nismo pristali.

Cibona je prema službenom dopisu koji je stigao od HKS-a već rezervirala autobus i hotel za gostovanje i na zamolbu Splita pomaknula sve na utorak i petak. Izlaskom u susret Splitu, Cibona je u nedjelju navečer održala neplanirani trening u Zagrebu na kojem se ozljedio Roko Prkačin i samim time sigurno neće nastupiti na prvoj polufinalnoj utakmici.

Žao nam je da im je za probleme u koje su se sami doveli po pitanju ostanka u ABA ligi kriva Cibona. Direktor Domagoj Čavlović je tu da radi za Cibonu, da štiti svog trenera i sportskog direktora, a ne da radi protiv njih u korist drugih klubova.

– Krajem prošle sezone sam bio najveći zagovornik i kroz razgovore s drugim klubovima, kao tada predsjedavajući, sam napravio sve da Split uđe u 1. ABA ligu bez ikakvih kvalifikacija. Prema tome, mogu reći da sam zaslužniji od direktora Blaževića što su uopće ušli u elitni rang ABA lige. Ne sjećam se da su plakali kad su sa utakmice sa Zadrom u prvenstvu Hrvatske putovali cijelu noć do Beograda što je duplo duži put, i tamo igrali zadnju utakmicu ABA lige koja bi im značila ostanak da su pobijedili. Tad im nije smetalo da igraju sa Zadrom, a sad im ovo smeta, poručio je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Za kraj, način na koji su se iz Košarkaškog kluba Split obrušili na Cibonu ne sagledavajući pritom činjenice i ne iskazujući ni trunku poštovanja prema ustupcima koje smo im dosad iskazali, govori samo o kulturi ljudi koji u tom klubu donose odluke.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!