Nakon što je ekipa Olimpika prije kraja utakmice protiv Radnika napustila teren zbog spornih sudačkih odluka, stiglo je priopćenje iz sarajevskog kluba.

Olimpik je u nedjelju bio gost Radniku, izravnom suparniku u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Vukovi su pri rezultatu 3:1 napustili teren jer su smatrali da sudac Dragan Petrović nema jednake kriterije suđenja za oba tima. Priopćenje Vukova prenosimo u cijelosti.

“FK Olimpik je u sezonama iza nas doživio mnogo sudačkih nepravdi, trpjeli smo i borili se, nalazili načine izboriti se sa svim nedaćama, ne želeći nikada povlačiti radikalne poteze.

Susret u Bijeljini prelio je čašu. Danima nas upozoravaju da će nam se desiti loše stvari i da se nalazimo na nečijem ‘piku’ . Zašto i zbog čega zaista ne znamo, ali je suđenje suca Dragana Petrovića iz Banje Luke pokazalo da su svi oni koji su nas upozoravali bili u pravu.

Dva detalja s utakmice zorno pokazuju različite kriterije ovog suca, koji je pokazao zašto je jako brzo nestao s FIFA liste.

Situacija broj jedan je remplanje rame o rame napadača Radnika i našeg Marka Perišića. Petrović nije puno razmišljao, nego je odmah pokazao crveni karton našem igraču i tako nas oslabio za nastavak susreta. Potom je nastavio s perfidnim suđenjem, a sve je kulminiralo nedosuđenim kaznenim udarcem u završnici susreta za naš tim, što se jasno vidi na snimku.

Pritom, moramo istaći da naredni susret igramo u Krupi na Vrbasu izuzetno bitnu utakmicu za oba kluba, a tu nećemo moći računati na danas isključene Marka Perišića i Semira Bajraktareviać, a sasvim ‘slučajno’ su svoje treće žute kartone dobili Đoko Milović i Ivan Čurjurić, pa ni oni neće biti na raspolaganju treneru Petroviću.

FK Olimpik nitko ne treba pomagati na bilo kakav nečasni način, sve što tražimo je prilika da se borimo za svoje ciljeve u duhu fair-playa.

Ako to ne možemo, bilo bi pošteno da nas netko izvijesti o tome, pa da znamo što i kako dalje”, navodi se u priopćenju Olimpika.

Sarajevski premijerligaš je trenutno posljednji na ljestvici s 25 bodova, koliko imaju Krupa i Radnik.

Izvor: klix.ba