Dramatična završnica je u mnogim europskim ligama, a pogotovo u HNL-u, gdje se mnogo toga još ne zna. Riješen je naslov prvaka, ali borba za Europu, Gorica, Rijeka i Hajduk odlučit će o putniku u Konferencijsku ligu, te opstanak napeta je do zadnjeg kola. Analizirali smo domaće prvenstvo u emisiji Stadion.

– Da nam je to netko prije tri-četiri tjedna govorio ne bi vjerovali, ali nogomet je nepredvidljiv i zadnje kolo odlučuje o svemu. Velika neizvjesnost bit će do kraja, rekao je Tomislav Ivković, koji se prvo osvrnuo na derbi začelja Istre 1961 i Lokomotive.

– Ta utakmica je bila dosta nervozna. Lokomotiva je imala veći posjed lopte u prvom, dijelu, no Istra je u 46. minuti zabio gol nade i igrala je puno bolje u nastavku, a to je Lokomotivu vratilo korak unatrag.

Ivković je rekao svoj sud o mladoj zvijezdi Hajduka Biuku:

– Dečko dobro igra, ali kad čitam komentare da je na tragu Mbappea, ne znam što bih rekao. Dečko je evidentno talentiran, ali nije najbolji zbog jedne utakmice, niti najgori zbog jedne utakmice, jer protiv Šibenika ga se nije vidjelo. Svakako mu treba dati pravu šansu, treba ga čuvati, treba ga dozirati, jer igrač se ne postaje preko noći bez obzira što bi to neki htjeli, smatra Ivković, koji se osvrnuo i na susret Šibenik – Hajduk:

 – Šibenik je bio evidentno bolji od Hajduka u prvom dijelu, potom sreća Hajduka u prekidu, Livaja je ostao s igračem koji nikad ne bi trebao biti uz njega. Vidjeli smo fantastične poteze Livaje, ali ostalo oko igre Hajduka… Ipak, pobijedili su i doveli se u situaciju da sami odlučuju o sebi nakon što su imali 15 bodova zaostataka. To je velik uspjeh, ali trebalo se dovesti u tu situaciju. Trener trpi dosta kritika, ali ne ulazi u polemike.

Potom je objasnio kako je Gorica ispustila 15 bodova prednosti pred Splićanima:

– Goricu je napustio trener koji je jako dobro radio, ozlijedio se vratar, najbolji igrač se povrijedio, Lovrića nema zbog povrede, sve to kad zbrojiš ipak Gorica nije Dinamo da ima 20-ak podjednakih igrača, u nekim situacijama nisu imali sreće i kad se sve to zbroji zadnja utakmica odlučuje o njihovoj sudbini.

Osijek ruši sve rekorde, najviše bodova, pobjeda u gostima…

– Poznavajući Bjelicu i njegov način rada, sam je izjavio da želi srušiti sve moguće rekorde, na dobrom su putu da ne posustanu do kraja. Neće utakmica Osijeka protiv Istre biti jednostavna, iako će Puljani igrati u srijedu. To će biti utakmica karaktera za Osječane da skinu sve rekorde koje mogu skinuti, smatra Ivković.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!