Ministarstvo poljoprivrede opozvalo je s tržišta kinesku mješavinu pet začina “Lobo” od 400 grama zbog prisutnosti pesticida etilen oksida.

Riječ je o broju artikla HS 16991, najbolje upotrijebiti do 20. kolovoza 2021., izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede u petak. Izvoznik je Globo Foods Ltd. iz Tajlanda, uvoznik nizozemska tvrtka Heuschen&Schrouff OFT B.V., a na hrvatsko tržište stavlja PAN ASIA d.o.o. iz Zagreba. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i s izmjenom Direktive Vijeća i Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na facebook stranici subjekta u poslovanju s hranom, https://hr-hr.facebook.com/AsianCashAndCarry?form=MY01SV&OCID=MY01SV

Izvor:hrt.hr