Organizacija “Think Pink – Zajedno smo jedno” osigurala je ove godine 1000 paketa prve pomoći za svaku novooperiranu ženu od karcinoma dojke u Bosni i Hercegovini.

Ovaj vid podrške od velikog je značaja za žene koje su prošle ovo veoma teško i traumatično iskustvo.

“Na ovaj način pružamo im podršku i šaljemo poruku da one nisu same. Paketi sadrže: pamučnu protezu, lopticu za vježbanje, preparate za kožu na biljnoj bazi, priručnik za korištenje prirodnih nadomjestaka za samoliječenje i vodič za žene operirane od karcinoma sa svim neophodnim informacijama”, kažu iz organizacije.

Uz ovaj paket žene će dobiti i jastučić u obliku srca. Paketi će biti distribuirani kroz mrežu Think Pink ili direktno u zdravstvenim ustanovama.

“Ovo je samo jedna od aktivnosti naše organizacije u ovoj godini. U nekoliko bosanskohercegovačkih gradova realiziramo projekt psihosocijalne podrške ženama. Počinjemo i s besplatnim mamografskim pregledima u ruralnim dijelovima zemlje. Podsjećamo, tijekom prošle godine smo usprkos pandemiji koronavirusa uspjeli obaviti više od 1500 pregleda na 25 lokacija u cijeloj Bosni i Hercegovini”, navodi se u priopćenjuu Think Pink organizacije.

“Pripreme su u tijeku i za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini Trku/ šetnju za ozdravljenje ‘Race for the Cure’ koja je u prošlogodišnjem prvom digitalnom izdanju okupila 4.500 učesnika zahvaljujući čijim registracijama, između ostalog, provodimo naše aktivnosti”, kažu.

“Think Pink – Zajedno smo jedno” je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena. Zadnjih 16 godina koliko djeluju u BiH imali su nekoliko stotina hiljada direktnih korisnika.

Izvor: klix.ba